top of page

DIENSTEN

HARDWARE ENGINEERING
hardware-engineering.jpg
Pia Automation Hardware Engineering

HARDWARE

ENGINEERING

Op het gebied van hardware engineering is PIA Automation gespecialiseerd in het construeren van ontwerpen. Op welke wijze dient een bestaande installatie bijvoorbeeld te worden gekoppeld aan een nieuwe installatie? Hiervoor maken we uitgebreide wijzigingstekeningen. Die fungeren als handleiding, zodat de medewerkers exact weten wat de bedoeling is.

Voor het ontwerpen gebruiken wij speciale CAD tekenpakketten. Wij beschikken over diverse mogelijkheden, zoals Autocad, SEE Electrical en Eplan.

SOFTWARE

ENGINEERING

Pia Automation software engineering

Functionele ontwerpen kunnen eveneens een specialiteit worden genoemd van PIA Automation. Ze vormen de basis voor de technische ontwerpen. Die ontwerpen leiden weer tot ons tailor made programmeerwerk dat perfect aansluit bij de wensen van onze klant.

 

Softwareproblemen waar anderen geen oplossing voor weten, helpen wij voor u uit de wereld. Hier ligt onze kracht. Het komt regelmatig voor dat leveranciers inmiddels zijn opgehouden te bestaan. In dat geval kunnen wij de software van die verdwenen partijen naar wens aanpassen.

 

Wij zijn in staat om software snel te doorgronden en de vinger op de zere plaats te leggen. Daarmee ligt de oplossing binnen handbereik.

 

PIA Automation werkt merkonafhankelijk. Wij hebben onder andere ervaring met Siemens, Schneider, GE Fanuc, Allen-Bradley, Omron, Mitsubishi en Hitachi.

Software-engineering.jpg
SOFTWARE ENGINEERING

WIJ MAKEN TAILOR MADE PROGRAMEERWERK 

DAT PERFECT AANSLUIT BIJ DE WENSEN VAN DE KLANT

Paneelbouw2.jpg
Pia Automatisering paneelbouw

PANEELBOUW

In onze werkplaats zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van besturingspanelen, verdelers en Ex panelen. De panelen bouwen we voor eigen projecten en voor derden. Waarbij we merk onafhankelijk zijn, zodat we de best passen de oplossing kunnen realiseren.

PANEELBOUW
ICONS-PIA-WEB-hardware2.png

COMPLETE

PROJECTEN

Voor complete projecten van het ontwerp tot en met de realisatie kunt u bij PIA Automation terecht. Wij kunnen u in alle fasen van een project ontzorgen en meedenken. Na de oplevering mag u natuurlijk rekenen op onze service en onderhoud.

Complete-projecten.jpg
COMPLETE PROJECTEN

PIA AUTOMATION NEEMT EVENTUEEL 

HET COMPLETE TRAJECT VOOR ZIJN REKENING.

TE BEGINNEN BIJ HET ONTWERP.

Service-en-onderhoud.jpg
Pia Automatisering service & onderhoud

SERVICE &

ONDERHOUD

Voor service en onderhoud staan onze monteurs en engineers voor u klaar. Dit verrichten wij aan alle soorten installaties en doordat wij merk onafhankelijk zijn, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.

SERVICE & ONDERHOUD

TOEZICHT

& ADVIES

Pia Automatisering toezicht en advies

Heeft u een project waarbij een elektrische installatie nodig is en u heeft niet de expertise in huis om deze te beoordelen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij bewaken de kwaliteit en zorgen ervoor dat er geleverd wordt waarvoor u betaald.

 

Deze werkzaamheden voeren wij o.a. uit voor bedrijven, overheid en semi-overheid. Denk hierbij aan projecten als kunstwerken, tunnels, waterwerken en complete fabrieken. Heeft u een vraagstuk neem gerust contact met ons op en we kijken hoe we u kunnen helpen.

Toezicht-en-advies.jpg
TOEZICHT & ADVIES
robotisering.jpg
Pia Automatisering robotisering

ROBOTISERING

Om een efficiëntere productie te krijgen wordt steeds vaker een robot in combinatie met een vision systeem toegepast. Het product wordt herkend door middel van een camera en de robot weet zo precies hoe hij het op moet pakken, om vervolgens de volgende stap in de productieproces te ondergaan.

 

Wij hebben ervaring met deze techniek ook in combinatie met bulk producten. Vraagt u zich af of deze techniek ook mogelijk is binnen uw proces, neem dan contact met ons op.

ROBOTISEERING

WIJ KUNNEN U VOORZIEN VAN

TOTAALOPLOSSINGEN

bottom of page