top of page

PROJECTEN

VOLLEDIGE PROJECTEN

swoosh-blauw.png

Bij PIA Automation B.V. zijn we trots op onze expertise in het leveren van succesvolle projecten op het gebied van industriële automatisering. Onze focus ligt op het bieden van hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de unieke behoeften van onze klanten, ongeacht de omvang of complexiteit van het project.

 

Met onze ruime ervaring en diepgaande kennis van industriële automatisering zijn we in staat om diverse projecten aan te pakken en op maat gemaakte oplossingen te leveren. Of het nu gaat om de automatisering van een productielijn, het optimaliseren van bestaande processen of het ontwikkelen van geavanceerde robotica-oplossingen, ons toegewijde team van professionals staat klaar om uw visie tot leven te brengen.

 

Onze projectaanpak omvat een grondige analyse van uw behoeften, waarbij we rekening houden met uw bedrijfsdoelstellingen, budgettaire overwegingen en tijdslijnen. Vervolgens ontwerpen, ontwikkelen en implementeren we een op maat gemaakte oplossing die voldoet aan uw specifieke eisen en verwachtingen. Gedurende het hele proces zorgen we voor een duidelijke communicatie en nauwe samenwerking, zodat u op de hoogte blijft van de voortgang van het project.

 

Onze projecten worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde technologieën, hoogwaardige materialen en bewezen methodologieën om de kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. We streven naar uitmuntendheid in elk aspect van het project, van concept en engineering tot installatie, testen en inbedrijfstelling.

 

Wij geloven sterk in het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten, gebaseerd op vertrouwen, transparantie en wederzijds succes. Uw tevredenheid staat bij ons voorop, en we streven ernaar om projecten op tijd, binnen het budget en volgens de hoogste normen op te leveren.

 

Neem vandaag nog contact met ons op om uw projectvereisten te bespreken. Wij kijken ernaar uit om samen te werken en uw industriële automatiseringsproject tot een succes te maken!

WATERSCHAPPEN

WATERSCHAPPEN

Voor waterschappen, die onder meer wateroverlast tegengaan, kunnen wij bijvoorbeeld de complete elektrische besturing vervangen van installaties als stuwen. Hierbij neemt PIA Automation eventueel het complete traject voor zijn rekening: te beginnen bij het ontwerp, dat zowel uit soft- als hardware kan bestaan.

Pas nadat u als klant de ontwerpen heeft goed gekeurd, stappen we over naar de volgende fase. Dat is bijvoorbeeld de bouw van het besturingspaneel en het schrijven van de software. Vervolgens vindt het testen van de besturing plaats in de werkplaats van PIA Automation. Ondertussen gaan wij over tot de verwijdering van de oude besturing. De installatie van het nieuwe exemplaar komt hierna, waarna deze in bedrijf wordt genomen.

 

Hoofdaannemer
Bij werk voor waterschappen fungeert PIA Automation vaak tevens als hoofdaannemer. In dat geval regelen wij ook alle bijkomende werkzaamheden, zoals graafwerk en dergelijke.

 

Havenbedrijven

Voor havenbedrijven voeren we eveneens complete opdrachten uit. Een voorbeeld is het leveren, modificeren of vervangen van een besturing voor bruggen.

waterschappen
OLIE/GAS BEDRIJVEN & OFFSHORE
FOOD & NON-FOOD
offshore

OLIE/GASBEDRIJVEN
& OFFSHORE

Voor deze tak van sport houden we ons bezig met zogenoemde skidbouw ten behoeve van gas- of oliewinning aan de andere kant van de wereld. Metalen frames die zijn vervaardigd voor dit doel rusten we uit met complete industriële elektrotechnische installaties. Deze kunnen daardoor probleemloos op transport.
Aan de andere kant van de aardbol zijn bedrijven door deze techniek in staat om de installaties eenvoudig in bedrijf te nemen voor de winning van gas of olie.

Maatschappijen in olie en gas kunnen voor het complete traject bij PIA Automation terecht. Wij starten in nauw overleg met de klant met een slim ontwerp voor de besturing. Het uiteindelijke resultaat wordt vervolgens op de skid geïnstalleerd.

Explosiegevaar
De skids die PIA Automation produceert, zijn gegarandeerd explosieveilig. Veel panelen voor skids worden ingezet op plaatsen waar gevaar is voor ontploffingen. Van de mogelijke risico’s zijn de medewerkers van PIA helemaal op de hoogte: de betrokkenen hebben allemaal een speciale opleiding gevolgd.

FOOD & NON-FOOD

Voor machines in de food- en non-foodindustrie construeert PIA Automation complete geavanceerde industriële elektrotechnische besturingen. Het doel is om het productieproces duurzaam en economisch te optimaliseren: van een goede verwerking van grondstof tot een hoogwaardig eindproduct. Door aandachtig naar onze klant te luisteren, zijn wij in staat om de best denkbare custom made besturing te ontwerpen en te produceren, van bescheiden besturingen tot complete elektrische installaties.

 

Wij zijn bovendien uitstekend op de hoogte van de voedselveiligheidseisen, waar de productie van middelen in de food aan dienen te voldoen.

food en non food industrie
waterschappen

ENERGIE DISTRIBUTIE SYSTEMEN

Bij PIA Automation kunnen wij u op het gebied van energie distributie systemen een oplossing bieden die voldoet aan uw wensen en behoeften. Onze ervaren monteurs zijn gespecialiseerd op het gebied van energieverdelers, waardoor uw project altijd in goede handen is bij ons.

Wij zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen. Uw gehele project kan door ons van A tot Z gerealiseerd worden. Van het bouwen van uw systeem tot het in bedrijf stellen op locatie.

Wij zijn immers ook Siemens Alpha partner. Hierdoor zijn wij in staat verdeelkasten te bouwen van erg hoge kwaliteit met de nieuwste techniek, die uw technisch probleem zal oplossen.

Heeft u behoefte aan onze expertise? Neem contact met ons op!

OFFICIEEL PARTNER VAN:

WIJ KUNNEN U VOORZIEN VAN

TOTAALOPLOSSINGEN

bottom of page