top of page
Pia Automation industrie

PROJECTEN

VOLLEDIGE PROJECTEN

blauwe swoosh
projecten

Bij PIA Automation B.V. zijn we trots op onze expertise in het leveren van succesvolle industriële automatiseringsprojecten. Met ruime ervaring en diepgaande kennis bieden we op maat gemaakte oplossingen, of het nu gaat om productielijnautomatisering, procesoptimalisatie of geavanceerde robotica. Ons toegewijde team zorgt voor een grondige analyse, ontwerp, ontwikkeling en implementatie, met heldere communicatie en nauwe samenwerking gedurende het hele proces.

Onze projecten maken gebruik van geavanceerde technologieën, hoogwaardige materialen en bewezen methodologieën om kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. We streven naar uitmuntendheid in elk aspect, van concept en engineering tot installatie, testen en inbedrijfstelling.

Wij bouwen op langdurige relaties met onze klanten gebaseerd op vertrouwen, transparantie en wederzijds succes. Uw tevredenheid staat centraal, en we streven ernaar om projecten op tijd, binnen budget en volgens de hoogste normen op te leveren. Neem vandaag nog contact met ons op om uw projectvereisten te bespreken. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het succes van uw industriële automatiseringsproject!

WATERSCHAPPEN

WATERSCHAPPEN

Voor waterschappen, die onder meer wateroverlast tegengaan, kunnen wij bijvoorbeeld de complete elektrische besturing vervangen van installaties als stuwen. Hierbij neemt PIA Automation eventueel het complete traject voor zijn rekening: te beginnen bij het ontwerp, dat zowel uit soft- als hardware kan bestaan.

Pas nadat u als klant de ontwerpen heeft goed gekeurd, stappen we over naar de volgende fase. Dat is bijvoorbeeld de bouw van het besturingspaneel en het schrijven van de software. Vervolgens vindt het testen van de besturing plaats in de werkplaats van PIA Automation. Ondertussen gaan wij over tot de verwijdering van de oude besturing. De installatie van het nieuwe exemplaar komt hierna, waarna deze in bedrijf wordt genomen.

 

Hoofdaannemer
Bij werk voor waterschappen fungeert PIA Automation vaak tevens als hoofdaannemer. In dat geval regelen wij ook alle bijkomende werkzaamheden, zoals graafwerk en dergelijke.

 

Havenbedrijven

Voor havenbedrijven voeren we eveneens complete opdrachten uit. Een voorbeeld is het leveren, modificeren of vervangen van een besturing voor bruggen.

waterschappen
OLIE/GAS BEDRIJVEN & OFFSHORE
FOOD & NON-FOOD
Olie/gasbedrijven en offshore

OLIE/GASBEDRIJVEN
& OFFSHORE

Voor deze tak van sport houden we ons bezig met zogenoemde skidbouw ten behoeve van gas- of oliewinning aan de andere kant van de wereld. Metalen frames die zijn vervaardigd voor dit doel rusten we uit met complete industriële elektrotechnische installaties. Deze kunnen daardoor probleemloos op transport.
Aan de andere kant van de aardbol zijn bedrijven door deze techniek in staat om de installaties eenvoudig in bedrijf te nemen voor de winning van gas of olie.

Maatschappijen in olie en gas kunnen voor het complete traject bij PIA Automation terecht. Wij starten in nauw overleg met de klant met een slim ontwerp voor de besturing. Het uiteindelijke resultaat wordt vervolgens op de skid geïnstalleerd.

Explosiegevaar
De skids die PIA Automation produceert, zijn gegarandeerd explosieveilig. Veel panelen voor skids worden ingezet op plaatsen waar gevaar is voor ontploffingen. Van de mogelijke risico’s zijn de medewerkers van PIA helemaal op de hoogte: de betrokkenen hebben allemaal een speciale opleiding gevolgd.

FOOD & NON-FOOD

Voor machines in de food- en non-foodindustrie construeert PIA Automation complete geavanceerde industriële elektrotechnische besturingen. Het doel is om het productieproces duurzaam en economisch te optimaliseren: van een goede verwerking van grondstof tot een hoogwaardig eindproduct. Door aandachtig naar onze klant te luisteren, zijn wij in staat om de best denkbare custom made besturing te ontwerpen en te produceren, van bescheiden besturingen tot complete elektrische installaties.

 

Wij zijn bovendien uitstekend op de hoogte van de voedselveiligheidseisen, waar de productie van middelen in de food aan dienen te voldoen.

food en non food industrie
waterschappen

ENERGIE DISTRIBUTIE SYSTEMEN

Bij PIA Automation kunnen wij u op het gebied van energie distributie systemen een oplossing bieden die voldoet aan uw wensen en behoeften. Onze ervaren monteurs zijn gespecialiseerd op het gebied van energieverdelers, waardoor uw project altijd in goede handen is bij ons.

Wij zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen. Uw gehele project kan door ons van A tot Z gerealiseerd worden. Van het bouwen van uw systeem tot het in bedrijf stellen op locatie.

Wij zijn immers ook Siemens Alpha partner. Hierdoor zijn wij in staat verdeelkasten te bouwen van erg hoge kwaliteit met de nieuwste techniek, die uw technisch probleem zal oplossen.

Heeft u behoefte aan onze expertise? Neem contact met ons op!

OFFICIEEL PARTNER VAN:

siemens logo
ENERGIE DISTRIBUTIE SYSTEMEN

TUINBOUW

Bij PIA Automation begrijpen we de groeiende vraag naar efficiënte en duurzame oplossingen in de tuinbouwsector. Daarom bieden we geavanceerde automatiseringsoplossingen die specifiek zijn ontworpen om de processen in de tuinbouwindustrie te verbeteren en te optimaliseren. Van kassen tot tuinbouwbedrijven, wij streven ernaar om de productiviteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren en de operationele kosten te verlagen.

Wij zijn in staat om op maat gemaakte oplossingen te leveren die voldoen aan de unieke behoeften en uitdagingen van elke klant. Bij PIA Automation streven we ernaar om de tuinbouwsector te transformeren door middel van innovatie, efficiëntie en duurzaamheid.

 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze automatiseringsoplossingen uw tuinbouwbedrijf kunnen verbeteren en laten groeien!

Tuinbouw industrie
Tuinbouw
machinebouw

MACHINEBOUW

PIA Automation biedt innovatieve machinebouwoplossingen voor diverse industrieën. Of het nu gaat om geautomatiseerde productielijnen, verpakkingsmachines of specifieke systemen, wij streven naar oplossingen die de productiviteit verhogen en de operationele efficiëntie verbeteren. Samenwerking met klanten staat centraal, waarbij we hun unieke behoeften omzetten in hoogwaardige machinebouwprojecten.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor geavanceerde machinebouwoplossingen van PIA Automation!

Machinebouw

INFRASTRUCTUUR

Met een diepgaand begrip van de unieke behoeften van verschillende industrieën, werken we nauw samen met onze klanten om oplossingen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij hun specifieke vereisten en doelstellingen. Of het nu gaat om het upgraden van bestaande infrastructuren of het bouwen van geheel nieuwe systemen, ons ervaren team van experts staat klaar om de uitdaging aan te gaan.

Bij PIA Automation geloven we in het leveren van hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen die de algehele operationele efficiëntie verbeteren en een positieve impact hebben op het bedrijfsresultaat.

 

Ontdek hoe onze infrastructuuroplossingen uw industriële processen kunnen transformeren en optimaliseren door contact met ons op te nemen!

infrastructuur
Infrastructuur

WIJ KUNNEN U VOORZIEN VAN

TOTAALOPLOSSINGEN

bottom of page