top of page

PROJECTEN

FOOD & NON-FOOD

Voor machines in de food- en non-foodindustrie construeert PIA Automation complete geavanceerde industriële elektrotechnische besturingen. Het doel is om het productieproces duurzaam en economisch te optimaliseren: van een goede verwerking van grondstof tot een hoogwaardig eindproduct. Door aandachtig naar onze klant te luisteren, zijn wij in staat om de best denkbare custom made besturing te ontwerpen en te produceren, van bescheiden besturingen tot complete elektrische installaties.

 

Wij zijn bovendien uitstekend op de hoogte van de voedselveiligheidseisen, waar de productie van middelen in de food aan dienen te voldoen.

Non-Food.jpg
marina-en-offshore.jpg

OLIE- EN GASBEDRIJVEN

EN OFFSHORE

Voor deze tak van sport houden we ons bezig met zogenoemde skidbouw ten behoeve van gas- of oliewinning aan de andere kant van de wereld. Metalen frames die zijn vervaardigd voor dit doel rusten we uit met complete industriële elektrotechnische installaties. Deze kunnen daardoor probleemloos op transport.
Aan de andere kant van de aardbol zijn bedrijven door deze techniek in staat om de installaties eenvoudig in bedrijf te nemen voor de winning van gas of olie.

Maatschappijen in olie en gas kunnen voor het complete traject bij PIA Automation terecht. Wij starten in nauw overleg met de klant met een slim ontwerp voor de besturing. Het uiteindelijke resultaat wordt vervolgens op de skid geïnstalleerd.

Explosiegevaar
De skids die PIA Automation produceert, zijn gegarandeerd explosieveilig. Veel panelen voor skids worden ingezet op plaatsen waar gevaar is voor ontploffingen. Van de mogelijke risico’s zijn de medewerkers van PIA helemaal op de hoogte: de betrokkenen hebben allemaal een speciale opleiding gevolgd.

INDUSTRIE ALGEMEEN

Klanten zijn regelmatig geholpen met kleine besturingen, oplossingen die het werk dat ze verrichten eenvoudiger maken. Wij bieden hier volop mogelijkheden voor. Eventueel schakelen we hierbij onze mechanische bedrijven PIA Mechanical en/of Verborg Engineering in. PIA Mechanical en Verborg beschikken over specifieke expertise.

WATERSCHAPPEN

Voor waterschappen, die onder meer wateroverlast tegengaan, kunnen wij bijvoorbeeld de complete elektrische besturing vervangen van installaties als stuwen. Hierbij neemt PIA Automation eventueel het complete traject voor zijn rekening: te beginnen bij het ontwerp, dat zowel uit soft- als hardware kan bestaan.

Pas nadat u als klant de ontwerpen heeft goed gekeurd, stappen we over naar de volgende fase. Dat is bijvoorbeeld de bouw van het besturingspaneel en het schrijven van de software. Vervolgens vindt het testen van de besturing plaats in de werkplaats van PIA Automation. Ondertussen gaan wij over tot de verwijdering van de oude besturing. De installatie van het nieuwe exemplaar komt hierna, waarna deze in bedrijf wordt genomen.

 

Hoofdaannemer
Bij werk voor waterschappen fungeert PIA Automation vaak tevens als hoofdaannemer. In dat geval regelen wij ook alle bijkomende werkzaamheden, zoals graafwerk en dergelijke.

 

Havenbedrijven

Voor havenbedrijven voeren we eveneens complete opdrachten uit. Een voorbeeld is het leveren, modificeren of vervangen van een besturing voor bruggen.

DSC02143.jpg

WIJ KUNNEN U VOORZIEN VAN

TOTAALOPLOSSINGEN

bottom of page