top of page

DIENSTEN

PIA Automation B.V. is een toonaangevend automatiseringsbedrijf dat zich specialiseert in het bieden van diverse diensten voor uiteenlopende industriële automatiseringsproblemen. Wij zijn er trots op een uitgebreid scala aan oplossingen te kunnen bieden, waaronder keuringen, software- en hardware-engineering, paneelbouw en zelfs complete projectuitvoeringen.

 

Of u nu op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het optimaliseren van uw bestaande automatiseringsprocessen of een volledige end-to-end oplossing nodig heeft voor uw project, ons deskundige team staat klaar om u van dienst te zijn. Met jarenlange ervaring en een bewezen staat van dienst zijn we in staat om maatwerkoplossingen te bieden die voldoen aan uw specifieke eisen en verwachtingen.

 

Wij begrijpen dat elk project uniek is en streven ernaar om een diepgaand inzicht te krijgen in uw bedrijfsdoelstellingen, zodat we een op maat gemaakte oplossing kunnen ontwikkelen die perfect aansluit bij uw behoeften. Onze toegewijde teams van ervaren professionals zorgen voor hoogwaardige dienstverlening, efficiënt projectmanagement en een naadloze implementatie.

 

Mogen wij u verder van dienst zijn? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw specifieke vereisten en uitdagingen te bespreken. Wij staan klaar om uw industriële automatiseringsdoelen te verwezenlijken en samen te werken aan het succes van uw bedrijf.

INSPECTIES &
KEURINGEN

ICONS-PIA-WEB-hardware2.png

Als eigenaar van elektrotechnische installaties wilt u natuurlijk dat deze veilig zijn voor gebruik, maar ook voor de omgeving. Hiervoor is periodieke aandacht voor deze installaties van groot belang voor de veiligheid van uw bedrijf of organisatie.

Als bedrijf moet je natuurlijk ook rekening houden met de Arbowet, deze stelt dat een werkgever de plicht heeft om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Wij van PIA automation zijn gespecialiseerd in een aantal inspecties en keuringen, zo kunnen wij u de veiligheid bieden volgens de veiligheidsvoorschriften van de Arbowet.

 

Bekijk gerust onze inspecties en keuringen:

  • NEN 3140 KEURING

  • NEN 1010 KEURING

  • THERMOGRAFISCHE INSPECTIE

  • GEREEDSCHAPSINSPECTIE

elektrische inspecties
INSPECTIES & KEURINGEN
hardware-engineering.jpg
ICONS-PIA-WEB-hardware-blue.png

HARDWARE

ENGINEERING

PIA Automation is gespecialiseerd in hardware engineering en heeft expertise in het ontwerpen van constructies. Een voorbeeld van zo'n ontwerp is het koppelen van een bestaande installatie aan een nieuwe installatie. Om dit te realiseren, maken we gedetailleerde wijzigingstekeningen. Deze tekeningen dienen als handleiding, waardoor onze medewerkers precies weten wat er moet gebeuren.

Voor het ontwerpen gebruiken wij speciale CAD tekenpakketten. Wij beschikken over diverse mogelijkheden, zoals Autocad, SEE Electrical en Eplan.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

HARDWARE ENGINEERING
SOFTWARE ENGINEERING

SOFTWARE

ENGINEERING

ICONS-PIA-WEB-software-blue.png

Functionele ontwerpen behoren ook tot de specialiteiten van PIA Automation. Ze vormen de basis voor de technische ontwerpen, die op hun beurt leiden tot onze op maat gemaakte programmeerwerkzaamheden die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten.

 

Wij bieden hulp bij softwareproblemen waar anderen geen oplossing voor weten. Hierin ligt onze kracht. Het komt vaak voor dat leveranciers inmiddels niet meer bestaan. In dergelijke gevallen kunnen wij de software van deze verdwenen partijen naar wens aanpassen.

 

Wij zijn in staat om software snel te doorgronden en de vinger op de zere plaats te leggen. Daarmee ligt de oplossing binnen handbereik.

 

PIA Automation werkt merkonafhankelijk. Wij hebben onder andere ervaring met Siemens, Schneider, GE Fanuc, Allen-Bradley, Omron, Mitsubishi en Hitachi.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

Software-engineering.jpg
PANEELBOUW
Paneelbouw
ICONS-PIA-WEB-MECHANIC.png

PANEELBOUW

In onze werkplaats hebben wij een specialisatie in het bouwen van besturingspanelen, verdeelkasten en Ex-panelen. Deze panelen worden zowel voor onze eigen projecten als voor derden gebouwd. We zijn merkonafhankelijk, zodat we de meest geschikte oplossing kunnen realiseren.

Heeft u behoefte aan paneelbouw? Neem contact met ons op!

COMPLETE PROJECTEN

COMPLETE

PROJECTEN

ICONS-PIA-WEB-OVERSTIJGEND.png

Voor volledige projecten, van ontwerp tot realisatie, kunt u vertrouwen op PIA Automation. Wij bieden u ondersteuning en denken met u mee in alle fasen van het project. Na oplevering kunt u uiteraard rekenen op onze service en onderhoudsdiensten.

Heeft u behoefte aan een professionele kijk op uw project?

Neem contact met ons op!

Complete-projecten.jpg
SERVICE & ONDERHOUD
service en onderhoud technische installaties
Pia Automatisering service & onderhoud

SERVICE &

ONDERHOUD

Voor service en onderhoud staan onze monteurs en engineers voor u klaar. Dit verrichten wij aan alle soorten installaties en doordat wij merk onafhankelijk zijn, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

TOEZICHT & ADVIES

TOEZICHT

& ADVIES

ICONS-PIA-WEB-BRANCHES.png

Indien u een project heeft waarvoor een elektrische installatie vereist is en u niet over de expertise beschikt om dit te beoordelen, kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij nemen de verantwoordelijkheid om de kwaliteit te waarborgen en ervoor te zorgen dat u krijgt waarvoor u betaalt.

 

Wij voeren deze werkzaamheden onder andere uit voor bedrijven, overheidsinstanties en semioverheidsorganisaties. Hierbij kunt u denken aan projecten zoals kunstwerken, tunnels, waterwerken en complete fabrieken.

Als u een vraagstuk heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken graag hoe we u kunnen helpen.

toezicht en advies technische installaties
ROBOTISERING
robotisering
ICONS-PIA-WEB-HARDWARE.png

ROBOTISERING

Om een efficiëntere productie te krijgen wordt steeds vaker een robot in combinatie met een vision systeem toegepast. Het product wordt herkend door middel van een camera en de robot weet zo precies hoe hij het op moet pakken, om vervolgens de volgende stap in de productieproces te ondergaan.

 

Wij hebben ervaring met deze techniek ook in combinatie met bulk producten. Vraagt u zich af of deze techniek ook mogelijk is binnen uw proces? Neem dan contact met ons op!

SIEMENS VERDELERBOUW

ALPHA PARTNER SIEMENS - VERDELERBOUW

PIA Automation is een gecertificeerd ALPHA partner van Siemens. Dit houdt in dat wij ALPHA energie-verdeelsystemen kunnen en mogen bouwen in samenwerking met Siemens. 

PIA Automation is door Siemens opgeleid voor het ontwerpen, calculeren en bouwen van haar energie-verdeelsystemen.

Heeft u onze expertise en een verdeelsysteem nodig? Neem dan contact met ons op!

siemens verdelerkast.png

DIENSTEN DIE UW
PROBLEMEN OPLOSSEN

bottom of page