top of page
Pia Automation industrie

DIENSTEN

diensten

PIA Automation B.V. is een vooraanstaand automatiseringsbedrijf dat gespecialiseerd is in diverse diensten voor industriële automatisering. Wij bieden oplossingen zoals keuringen, software- en hardware-engineering, paneelbouw en complete projectuitvoeringen. Of u nu uw bestaande automatiseringsprocessen wilt optimaliseren of een end-to-end oplossing nodig heeft, ons ervaren team staat klaar om maatwerkoplossingen te bieden die voldoen aan uw specifieke eisen. Met een diepgaand inzicht in uw bedrijfsdoelstellingen streven wij naar efficiënt projectmanagement en een naadloze implementatie. Neem gerust contact met ons op om uw vereisten te bespreken en samen te werken aan het succes van uw bedrijf.

INSPECTIES &
KEURINGEN

inspecties en keuringen

Als eigenaar van elektrotechnische installaties wilt u natuurlijk dat deze veilig zijn voor gebruik, maar ook voor de omgeving. Hiervoor is periodieke aandacht voor deze installaties van groot belang voor de veiligheid van uw bedrijf of organisatie.

Als bedrijf moet je natuurlijk ook rekening houden met de Arbowet, deze stelt dat een werkgever de plicht heeft om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Wij van PIA automation zijn gespecialiseerd in een aantal inspecties en keuringen, zo kunnen wij u de veiligheid bieden volgens de veiligheidsvoorschriften van de Arbowet.

 

Bekijk gerust onze inspecties en keuringen:

  • NEN 3140 KEURING

  • NEN 1010 KEURING

  • THERMOGRAFISCHE INSPECTIE

  • GEREEDSCHAPSINSPECTIE

elektrische inspecties
INSPECTIES & KEURINGEN
hardware engineering
hardware engineering

HARDWARE

ENGINEERING

PIA Automation is gespecialiseerd in hardware engineering en heeft expertise in het ontwerpen van diverse constructies. Een voorbeeld van zo'n ontwerp is het koppelen van een bestaande installatie aan een nieuwe installatie. Maar ook voor geheel nieuwe installaties kunt u bij PIA Automation terecht. Om dit te realiseren, maken wij gedetailleerde wijzigingstekeningen. Deze tekeningen dienen als handleiding, waardoor onze medewerkers precies weten wat er moet gebeuren.

Voor het ontwerpen gebruiken wij speciale CAD tekenpakketten. Wij beschikken over diverse mogelijkheden, zoals Autocad, SEE Electrical en Eplan.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

HARDWARE ENGINEERING
SOFTWARE ENGINEERING

SOFTWARE

ENGINEERING

software engineering

Functionele ontwerpen behoren ook tot de specialiteiten van PIA Automation. Ze vormen de basis voor de technische ontwerpen, die op hun beurt leiden tot onze op maat gemaakte programmeerwerkzaamheden die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten.

 

Wij bieden hulp bij softwareproblemen waar anderen geen oplossing voor weten. Hierin ligt onze kracht. Het komt vaak voor dat leveranciers inmiddels niet meer bestaan. In dergelijke gevallen kunnen wij de software van deze verdwenen partijen naar wens aanpassen.

 

Wij zijn in staat om software snel te doorgronden en de vinger op de zere plaats te leggen. Daarmee ligt de oplossing binnen handbereik.

 

PIA Automation werkt merkonafhankelijk. Wij hebben onder andere ervaring met Siemens, Schneider, GE Fanuc, Allen-Bradley, Omron, Mitsubishi en Hitachi.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

Software engineering
PANEELBOUW
Paneelbouw
paneelbouw

PANEELBOUW

In onze werkplaats hebben wij een specialisatie in het bouwen van besturingspanelen, verdeelkasten en Ex-panelen. Deze panelen worden zowel voor onze eigen projecten als voor derden gebouwd. We zijn merkonafhankelijk, zodat we de meest geschikte oplossing kunnen realiseren.

Heeft u behoefte aan paneelbouw? Neem contact met ons op!

COMPLETE PROJECTEN

COMPLETE

PROJECTEN

complete projecten

Voor volledige projecten, van ontwerp tot realisatie, kunt u vertrouwen op PIA Automation. Wij bieden u ondersteuning en denken met u mee in alle fasen van het project. Na oplevering kunt u uiteraard rekenen op onze service en onderhoudsdiensten.

Heeft u behoefte aan een professionele kijk op uw project?

Neem contact met ons op!

Complete projecten
SIEMENS VERDELERBOUW
Verdelerbouw
paneelbouw

ALPHA PARTNER SIEMENS - VERDELERBOUW

PIA Automation is een gecertificeerd ALPHA partner van Siemens. Dit houdt in dat wij ALPHA energie-verdeelsystemen kunnen en mogen bouwen in samenwerking met Siemens. 

PIA Automation is door Siemens opgeleid voor het ontwerpen, calculeren en bouwen van haar energie-verdeelsystemen.

Heeft u onze expertise en een verdeelsysteem nodig? Neem dan contact met ons op!

service & onderhoud

SERVICE &

ONDERHOUD

Voor service en onderhoud staan onze monteurs en engineers voor u klaar. Dit verrichten wij aan alle soorten installaties en doordat wij merk onafhankelijk zijn, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.

Heeft u onze expertise nodig? Neem contact met ons op!

service en onderhoud technische installaties
SERVICE & ONDERHOUD
TOEZICHT & ADVIES
toezicht en advies technische installaties

TOEZICHT

& ADVIES

toezicht

Indien u een project heeft waarvoor een elektrische installatie vereist is en u niet over de expertise beschikt om dit te beoordelen, kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij nemen de verantwoordelijkheid om de kwaliteit te waarborgen en ervoor te zorgen dat u krijgt waarvoor u betaalt.

 

Wij voeren deze werkzaamheden onder andere uit voor bedrijven, overheidsinstanties en semioverheidsorganisaties. Hierbij kunt u denken aan projecten zoals kunstwerken, tunnels, waterwerken en complete fabrieken.

Als u een vraagstuk heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken graag hoe we u kunnen helpen.

ROBOTISERING
robotisering

ROBOTISERING

Om een efficiëntere productie te krijgen wordt steeds vaker een robot in combinatie met een vision systeem toegepast. Het product wordt herkend door middel van een camera en de robot weet zo precies hoe hij het op moet pakken, om vervolgens de volgende stap in de productieproces te ondergaan.

 

Wij hebben ervaring met deze techniek ook in combinatie met bulk producten. Vraagt u zich af of deze techniek ook mogelijk is binnen uw proces? Neem dan contact met ons op!

robotisering

DIENSTEN DIE UW
PROBLEMEN OPLOSSEN

bottom of page